Olivový dip
Suroviny
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Pepř cayenský
- 150 g Olivy černé
- 5 g Pomerančová kůra
- 150 g Olivy zelené
- 40 ml Limetková šťáva
- 125 ml Olej olivový extra panenský
- 2 ks Sardelové řezy
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 44 g
- Sodík 2222 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 219 mg
- Vláknina 7402.5 mg
- Vitamín A 7402.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivy nasekáme na jemno. Česnek prolisujeme. Opláchneme sardelky, osušíme je a rovněž nasekáme na jemno. Vše dobře promícháme s hořčicí, lístky tymiánu, olejem, pomerančovou kůrou a limetkovou šťávou. Dip okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem.