Hráškový dip se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 411.7 mg
- Vláknina 9875.7 mg
- Vitamín A 9875.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek vaříme v malém množství osolené vody okořeněné muškátovým oříškem 8 minut. Slijeme a vývar zachytíme. Slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky a opečeme dokřupava. Odložíme je na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku. Prolisujeme česnek. Jarní cibulky nakrájíme najemno. Hrášek rozmixujeme s troškou vývaru. Pyré smícháme se slaninou, s česnekem, jarní cibulkou, olejem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem.