Marinované dušené krevety s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 380 g Chřest zelený
  • 100 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Žampiony - sterilované
  • 1 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2183 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 2694 mg
  • Bílkoviny 693 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3150.9 mg
  • Draslík 87.4 mg
  • Vláknina 1305 mg
  • Vitamín A 1305 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninový vývar dolijeme 100 ml vody a přivedeme k varu. Z očištěného a omytého chřestu odkrojíme spodní části a odložíme je. Když se vývar začne vařit, vložíme do něj hlavní části chřestu a vaříme přibližně 5 minut.

  • 2

    Když je chřest uvařený na skus, vyjmeme ho, do vývaru vložíme omyté a očištěné krevety. Necháme je vařit 2 minuty, poté je vylovíme. Když krevety vychladnou, odstraníme z nich schránky.

  • 3

    Marinádu připravíme rozmícháním oleje s citronovu šťávou, solí a pepřem. Čerstvý rozmarýn a petrželovou nať opláchneme, vodu z nich setřepeme, bylinky nasekáme. Rozmarýn i petrželku přidáme do marinády, vložíme do ní chřest a krevety a necháme 2-3 hodiny odpočívat v chladu.

  • 4

    Rajčata vyjmeme z plechovky, nakrájíme na kostičky. Žampiony okapeme, nakrájíme na tenčí plátky.

  • 5

    Po uplynutí doby marinování krevety a chřest rozložíme na mísu spolu s rajčaty a žampiony, pokapeme marinádou a podáváme.

Komentáře k receptu