Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jablka
  • 5 g Sůl
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 5 g Kari koření
  • 300 g Sýr Gorgonzola
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 100 g Ořechy pekanové
  • 20 ml Džus jablečný
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 4 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Víno jablečné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1685 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 82.7 mg
  • Draslík 298.4 mg
  • Vláknina 9686.5 mg
  • Vitamín A 9686.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu s kyselou smetanou, olejem, octem, jablečnou šťávou a jablečným džusem smícháme na hladký krém.

  • 2

    V hmoždíři rozdrtíme pepř, ořechy nasekáme nahrubo. Přidáme k dresinku, necháme chvíli proležet. Dochutíme solí a kari. Sýr bez kůrky nakrájíme na kostičky, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky. Sýr a jablka smícháme s dresinkem a necháme 30 minut proležet.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme koprem.

Komentáře k receptu