Dresink z pekanových ořechů k sýrovému salátu s jablky
Suroviny
- 400 g Jablka
- 5 g Sůl
- 20 g Kopr čerstvý
- 5 g Kari koření
- 300 g Sýr Gorgonzola
- 60 g Zakysaná smetana
- 100 g Ořechy pekanové
- 20 ml Džus jablečný
- 10 ks Pepř černý celý
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 4 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Víno jablečné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1685 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 82.7 mg
- Draslík 298.4 mg
- Vláknina 9686.5 mg
- Vitamín A 9686.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonézu s kyselou smetanou, olejem, octem, jablečnou šťávou a jablečným džusem smícháme na hladký krém.
-
2
V hmoždíři rozdrtíme pepř, ořechy nasekáme nahrubo. Přidáme k dresinku, necháme chvíli proležet. Dochutíme solí a kari. Sýr bez kůrky nakrájíme na kostičky, jablka omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince a rovněž nakrájíme na kostičky. Sýr a jablka smícháme s dresinkem a necháme 30 minut proležet.
-
3
Před podáváním ozdobíme koprem.