Tykvovo - medový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle mleté
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Tykev
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 412.1 mg
  • Vláknina 6273.3 mg
  • Vitamín A 6273.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 160C.

  • 3

    Na pánvi do zlatohněda opražíme mandlovou moučku a necháme vychladnout. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme.

  • 4

    V míse utřeme vejce s cukrem do bílé pěny. Přidáme med a maizenu a promícháme. Přisypeme nastrouhanou kůru, mandlovou moučku a přidáme tykvové pyré. Dobře promícháme, rozdělíme do zapékacích misek a vložíme na 50minut do trouby.

  • 5

    Hotový dezert před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře k receptu