Tykvovo - medový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 8 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 412.1 mg
- Vláknina 6273.3 mg
- Vitamín A 6273.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev rozkrojíme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na kousky a asi 20minut podusíme. Poté rozmačkáme.
-
2
Troubu předehřejeme na 160C.
-
3
Na pánvi do zlatohněda opražíme mandlovou moučku a necháme vychladnout. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme.
-
4
V míse utřeme vejce s cukrem do bílé pěny. Přidáme med a maizenu a promícháme. Přisypeme nastrouhanou kůru, mandlovou moučku a přidáme tykvové pyré. Dobře promícháme, rozdělíme do zapékacích misek a vložíme na 50minut do trouby.
-
5
Hotový dezert před podáváním necháme vychladnout.