Lososové dortíčky
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 400 g Sýr smetanový tavený 45%
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Estragon
- 2 polévková lžíce Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2307 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 533.6 mg
- Vláknina 2999.2 mg
- Vitamín A 2999.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety lososa bez kůže obalíme ve směsi mořské soli, cukru a drobně posekaného kopru. Poté maso vložíme do mělčí mísy, pečlivě přikryjeme fólií a vložíme na dva dny do chladničky. Maso během marinování alespoň jednou obrátíme. Poté maso nakrájíme na kousky a v míse pečlivě obalíme ve směsi z usekaného čerstvého estragonu, hořčice, soli, pepře a šťávy z jednoho citronu.
-
2
V další míse utřeme smetanový sýr s mletou paprikou a drobně usekanou pažitkou.
-
3
Připravíme si dezertní talíře, na které budeme lososa servírovat. Do středu talíře dáme kovový či plastový kroužek, do něj vložíme část lososové směsi, abychom vyplnili polovinu výšky kroužku. Povrch jemně stlačíme, na něj přidáme sýrovou směs, povrch uhladíme a kroužek opatrně stáhneme.
-
4
Lososové dortíčky ozdobíme malou snítkou kopru a podáváme.