Řecký zelený salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 3 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 314.7 mg
- Vláknina 6233.2 mg
- Vitamín A 6233.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky, okurky a ledový salát nakrájíme na proužky, vložíme do hlubší mísy. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, olej a citronovou šťávu, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím smícháme kečup s hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou omáčkou zalijeme vychlazený salát a podáváme s pečivem.