Řecký zelený salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Salát ledový
  • 10 g Žampiony čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 314.7 mg
  • Vláknina 6233.2 mg
  • Vitamín A 6233.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté papriky, okurky a ledový salát nakrájíme na proužky, vložíme do hlubší mísy. Přidáme na kousky nakrájené žampiony, olej a citronovou šťávu, důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Mezitím smícháme kečup s hořčicí, solí a pepřem. Vzniklou omáčkou zalijeme vychlazený salát a podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu