Citrusová omáčka se zeleným chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 13 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 179.3 mg
- Vláknina 5912.7 mg
- Vitamín A 5912.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty.
-
2
Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem.