Citrusová omáčka se zeleným chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Cukr krupice
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Máta
  • 40 g Pažitka
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Citrony
  • 1 kg Chřest zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 179.3 mg
  • Vláknina 5912.7 mg
  • Vitamín A 5912.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky upravíme chřest. Ve slané vodě s máslem a špetkou cukru uvaříme 10 minut. Slijeme, necháme okapat. Citron a pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme, z poloviny každého plodu ostrouháme kůru a vymačkáme z nich šťávu. Ovocnou šťávu osolíme, opepříme a smícháme s olejem na omáčku. Pažitku jemně nakrájíme a vmícháme do marinády. Omáčkou pokapeme chřest, posypeme jej citronovou kůrou a necháme 2 hodiny proležet. Před podáváním ozdobíme lístky máty.

  • 2

    Vhodnou přílohou je opečený toastový chléb s máslem.

Komentáře k receptu