Salát z čínského zelí a ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 200 g Kompot mandarinkový
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 100 g Sójové výhonky
  • 300 g Zelí čínské
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 539 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 699.8 mg
  • Vláknina 9705.8 mg
  • Vitamín A 9705.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandarinky scedíme a necháme okapat. Rozinky namočíme do rumu a necháme okapat.

  • 2

    Očištěné čínské zelí nakrájíme na nudličky, sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na nudličky. Zeleninu, ovoce, sýr, výhonky a rozinky smícháme a necháme v chladničce asi 30 minut rozležet.

  • 3

    Salát upravíme na mísu a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče.

  • 4

    Jogurt dohladka rozšleháme s medem, hořčicí a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát.

Komentáře k receptu