Salát z čínského zelí a ovoce
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 200 g Kompot mandarinkový
- 200 g Sýr Gouda 45%
- 100 g Sójové výhonky
- 300 g Zelí čínské
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 17 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 699.8 mg
- Vláknina 9705.8 mg
- Vitamín A 9705.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky scedíme a necháme okapat. Rozinky namočíme do rumu a necháme okapat.
-
2
Očištěné čínské zelí nakrájíme na nudličky, sójové výhonky propláchneme a necháme okapat. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Sýr nakrájíme na nudličky. Zeleninu, ovoce, sýr, výhonky a rozinky smícháme a necháme v chladničce asi 30 minut rozležet.
-
3
Salát upravíme na mísu a ozdobíme dílky oloupaného pomeranče.
-
4
Jogurt dohladka rozšleháme s medem, hořčicí a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a zálivkou přelijeme salát.