Kynutý ovocný koláč s kokosovou drobenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 20 g Droždí
  • 85 g Cukr krupice
  • 250 g Kompot meruňkový
  • 50 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Jablka
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 132 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 221.6 mg
  • Vláknina 10498.8 mg
  • Vitamín A 10498.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V teplém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.

  • 2

    Okapané meruňky rozmixujeme a vmícháme lžíci citronové šťávy, likér a solamyl.

  • 3

    Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a zakapeme zbylou citronovou šťávou.

  • 4

    Ze zbylé mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme drobenku.

  • 5

    Z těsta odkrojíme dva kousky a spleteme je do šňůrky. Zbylé těsto vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy a ze šňůrky vytvoříme okraj. Naplníme meruňkami a obložíme jablky. Povrch posypeme kokosovou drobenkou.

  • 6

    Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.

Komentáře k receptu