Kynutý ovocný koláč s kokosovou drobenkou
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 20 g Droždí
- 85 g Cukr krupice
- 250 g Kompot meruňkový
- 50 g Kokos - mletý (Kopra)
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 g Jablka
- 125 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Likér pomerančový
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 24 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 58.5 mg
- Draslík 221.6 mg
- Vláknina 10498.8 mg
- Vitamín A 10498.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V teplém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
-
2
Okapané meruňky rozmixujeme a vmícháme lžíci citronové šťávy, likér a solamyl.
-
3
Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a zakapeme zbylou citronovou šťávou.
-
4
Ze zbylé mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme drobenku.
-
5
Z těsta odkrojíme dva kousky a spleteme je do šňůrky. Zbylé těsto vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy a ze šňůrky vytvoříme okraj. Naplníme meruňkami a obložíme jablky. Povrch posypeme kokosovou drobenkou.
-
6
Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.