Šunkový salát s jablíčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 22 g
- Sodík 225 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 226.9 mg
- Vláknina 2703.8 mg
- Vitamín A 2703.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme.
-
2
Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené.