Telecí hrudí vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Citrony
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Slanina vepřová
  • 750 g Telecí hruď
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1358 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 286.8 mg
  • Draslík 512.5 mg
  • Vláknina 2196 mg
  • Vitamín A 2196 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.

  • 2

    V misce smícháme pokrájené žemle, mléko, žloutky, rozehřáté máslo, kostičky uzeného masa, kostičky kyselé okurky, kostičky slaniny, opatrně přimícháme sníh z bílků a vypracujeme nádivku. Touto nádivkou naplníme telecí maso a uzavřeme párátky.

  • 3

    Naplněné kapsy vložíme do osolené vody a vaříme hodinu. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Kapsy nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu