Telecí hrudí vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1358 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 286.8 mg
- Draslík 512.5 mg
- Vláknina 2196 mg
- Vitamín A 2196 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso vykostíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa.
-
2
V misce smícháme pokrájené žemle, mléko, žloutky, rozehřáté máslo, kostičky uzeného masa, kostičky kyselé okurky, kostičky slaniny, opatrně přimícháme sníh z bílků a vypracujeme nádivku. Touto nádivkou naplníme telecí maso a uzavřeme párátky.
-
3
Naplněné kapsy vložíme do osolené vody a vaříme hodinu. Maso vyjmeme z vývaru a necháme vychladnout. Kapsy nakrájíme na plátky a ozdobíme plátky citronu.