Bagnet Rosso
Suroviny
- 40 g Šalotka
- 40 g Paprika červená
- 40 g Paprika zelená
- 60 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 20 g Petržel - nať
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 20 g Kapary
- 20 g Okurky nakládané
- 10 g Sardelová pasta
- 10 g Hořčice
- 125 ml Olej olivový
- 20 ml Ocet vinný
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 176.1 mg
- Vláknina 2527.5 mg
- Vitamín A 2527.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku a česnek oloupeme. Spolu s mrkví, paprikou, rajčaty, okurkou a chilli papričkou nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme kapary.
-
2
Sardelovou pastu smícháme s hořčicí, trochou strouhanky a olejem. Směs vmícháme do zeleniny a okořeníme octem, solí, pepřem a cukrem. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku a dochutíme petrželkou.