Hrušky ve vinné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 1 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 551.4 mg
- Vláknina 20655 mg
- Vitamín A 20655 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrušky oloupeme, avšak ponecháme stopky, a vložíme do hrnce. Posypeme vanilkovým cukrem, přidáme skořici nebo badyán, zalijeme červeným vínem. Uvedeme do varu a přikryté vaříme asi 15 minut. Hrušky nesmějí být příliš měkké, aby si zachovaly tvar a pevnost. Pak je vyjmeme a položíme na talířky. Víno necháme ještě vařit, nebo můžeme ponechat pouze 300-400 ml, vyjmeme koření, vinnou omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v trošce studené vody a ještě jednou provaříme. Omáčkou přelijeme hrušky, necháme vystydnout a ještě vychladíme v chladničce.