Broskvová polévka se sněhem z bílků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 8 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 286.5 mg
- Vláknina 5290 mg
- Vitamín A 5290 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme vodu, osladíme a přivedeme k varu. Broskve zbavíme pecek a ve sladké vodě podusíme asi 5 minut. Broskve vyndáme a nakrájíme na slabé nudličky. Vodu z dušení smícháme s mlékem a přivedeme k varu. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce mléka a vaříme asi jen 2 minuty. Hrnec odstavíme.
-
2
Z bílků ušleháme sníh, který pomalu vmícháváme do horké polévky tak dlouho, až téměř vychladne. Přidáme nudličky broskví a dáme vychladit do lednice.
-
3
Podáváme s dětskými piškoty.