Majonézová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 803 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 89 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 22.3 mg
- Vláknina 25.3 mg
- Vitamín A 25.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 34.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse šlehačem vyšleháme žloutky a sůl asi 2 minuty. Postupně přidáváme hořčici, škrobovou moučku (Solamyl) a ocet. Znovu šleháme asi 2 minuty, potom postupně přiléváme olej a stále šleháme ještě asi 1 minutu. Ke konci přidáme citronovou šťávu. Omáčka musí být hladká a jemná.