Hrášek na řecký způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 41 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 818.8 mg
- Vláknina 25116 mg
- Vitamín A 25116 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 16.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme hrášek čerstvý nebo mražený.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce, lehce orestujeme. Nakonec přilijeme vodu, rozmixovaná rajčata a přidáme kopr, sůl a pepř. Vaříme asi 45 minut na mírném ohni za občasného míchání.
-
3
Podáváme jako přílohu, možno i studené.