Makrela v zeleninovém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Makrela obecná
  • 300 ml Ocet Sherry
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 6 ks Nové koření celé
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 26427.4 mg
  • Vitamín A 26427.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky makrely omyjeme, osušíme a klademe na rošt. Potřeme je olejem a opékáme na rozehřátém grilu asi 5 minut, aby kůže byla řádně propečená. Pečené ryby z grilu vyjmeme a dáme stranou.

  • 2

    Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oškrabanou a omytou mrkev též nakrájíme na tenčí kolečka. Papriku omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Menší hlízu fenyklu důkladně očistíme a omyjeme a krájíme na jemné proužky.

  • 4

    Všechnu zeleninu a fenykl vložíme na 2 lžíce rozehřátého oleje, přidáme ocet, kuličky pepře a nového koření a bobkový list a dusíme na mírném ohni do změknutí mrkve a papriky.

  • 5

    Z ryby, která nám mezitím vychladla, odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do nádoby, až po okraj nalijeme připravenou zeleninovou marinádu a po vychladnutí nádobu pevně uzavřeme.

  • 6

    Pokrm necháme odležet v chladničce alespoň 1 den. Před podáváním vyjmeme kousky ryby a podle chuti i zeleninu z nálevu a podáváme rozložené na plátcích chleba.

Komentáře k receptu