Syrový tuňák s bylinkami
Suroviny
- 500 g Tuňák obecný
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Chilli paprička
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 409 mg
- Vláknina 4937 mg
- Vitamín A 4937 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmraženého tuňáka jen lehce rozmrazíme. Nakrájíme ho na kostičky, které nasypeme do mísy.
-
2
Citronovou šťávu smícháme s vinným octem a olivovým olejem a nalijeme na tuňáka. Okurku a kapary nasekáme nadrobno a také přidáme do mísy. Vše promícháme a necháme odležet asi 1 hodinu.
-
3
Chilli papričku zbavíme semínek, opláchneme a nadrobno nasekáme. Petrželovou nať a tymián opláchneme, okapeme a najemno nakrájíme. Chilli papričku i čerstvé bylinky vmícháme do tuňákové směsi.
-
4
Tuňákovou směs lehce natlačíme do 4 vychlazených misek a vyklopíme. Všechny porce opepříme a zdobíme kolečky citronu a nasekaným koprem.