Šlehaná treska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 17 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 266.7 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 158.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 150 °C. Filé nakrájíme na kousky, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Smícháme s vejci, žloutkem, mlékem a smetanou. Osolíme a vymícháme hladkou a tekutou směs.
-
2
Máslem vymažeme zapékací formičky, do kterých směs rozdělíme. Plníme asi do 3/4. Misky dáme do pekáčku s vařící vodou a vložíme do vyhřáté trouby. V této vodní lázni zapékáme 30 minut. Podáváme mírně nebo zcela vychladlé.