Skořicové řezy s bílou čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 290 g Máslo čerstvé
  • 230 g Cukr krupice
  • 180 g Cukr moučkový
  • 120 g Čokoláda bílá
  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 60 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 56.7 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 583.3 mg
  • Vitamín A 583.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, 230 g másla, cukr krystal, vejce, kávu a vypracujeme těsto. Do vymazané zapékací mísy s pečícím papírem vložíme těsto a pečeme ho čtyřicet minut, pak odstraníme papír a korpus necháme vychladnout.

  • 2

    Bílou čokoládu, zbytek másla a mléko rozpustíme ve vodní lázni. Poté směs odstavíme, přidáme cukr moučku a dobře promíchanou polevu naneseme na korpus. Řezy posypeme skořicí a po ztuhnutí je nařežeme.

Komentáře k receptu