Skořicové řezy s bílou čokoládou
Suroviny
- 290 g Máslo čerstvé
- 230 g Cukr krupice
- 180 g Cukr moučkový
- 120 g Čokoláda bílá
- 230 g Samokypřicí mouka
- 60 ml Mléko plnotučné
- 1 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Káva instantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 13 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 56.7 mg
- Draslík 69.1 mg
- Vláknina 583.3 mg
- Vitamín A 583.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, 230 g másla, cukr krystal, vejce, kávu a vypracujeme těsto. Do vymazané zapékací mísy s pečícím papírem vložíme těsto a pečeme ho čtyřicet minut, pak odstraníme papír a korpus necháme vychladnout.
-
2
Bílou čokoládu, zbytek másla a mléko rozpustíme ve vodní lázni. Poté směs odstavíme, přidáme cukr moučku a dobře promíchanou polevu naneseme na korpus. Řezy posypeme skořicí a po ztuhnutí je nařežeme.