Karamelové řezy s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 ml Mléko zahuštěné slazené
  • 3 polévková lžíce Sirup kukuřičný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 56.8 mg
  • Vláknina 1967 mg
  • Vitamín A 1967 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umixujeme 120 g másla, mouku a 60 g cukru, až vznikne měkké těsto. To natlačíme do vymazané dortové formy.

  • 2

    Korpus pečeme přibližně dvacet minut dozlatova.

  • 3

    Smícháme si 180 g másla, 120 g cukru, sirup a mléko, zahřejeme je na ohni a poté, co se cukr rozpustí, povaříme směs sedm minut do zhoustnutí. Směs nalijeme na upečený korpus ve formě a celý ho uložíme do ledničky.

  • 4

    Čokoládu si rozehřejeme ve vodní lázni a po vychladnutí ji nalijeme do formy na ztuhlé řezy. Znovu ji uložíme do ledničky a po úplném ztuhnutí dort nakrájíme na dvacet řezů.

Komentáře k receptu