Matjesy s ředkvičkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 531.7 mg
- Vláknina 5467.5 mg
- Vitamín A 5467.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, špetkou cukru a hořčicí, přidáme na jemno nasekanou petřžel, poté smícháme s jarními cibulkami nakrájenými na kolečka a s ředkvičkami nakrájenými na tenké hranolky. Okurku oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenká kolečka a obložíme jimi jednotlivé talíře. Do středu talířů položíme matjesové filety, ozdobíme je ředkvičkovou omáčkou, posypeme drobně nasekanou petrželí.