Masová terina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 896 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 78 g
- Sodík 487 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 631.9 mg
- Vláknina 777.8 mg
- Vitamín A 777.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.
-
2
Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.
-
3
Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.