Rajčata plněná krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 125.5 mg
- Draslík 253.7 mg
- Vláknina 2465 mg
- Vitamín A 2465 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme krevety. Do hrnce vlijeme vodu s octem, až se začne vařit, vhodíme krevety a vaříme přibližně 15 minut. Omyjeme a osušíme rajčata a opatrně ostrým nožem odkrojíme vršky. Lžičkou na grep vydlabeme semeníky a vložíme je do mísy, přidáme majonézu. Krevety pokrájíme na kousky, přidáme do mísy k rajčatům a majonéze, osolíme, opepříme, důkladně promícháme. Můžeme dát vychladit do ledničky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vychladlou směsí plníme vrchovatě rajčata, vršek ozdobíme plátkem vejce a posekanou petrželkou.