Srnčí paštika s kachními játry a jalovcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra kachní
  • 600 g Srnčí maso
  • 300 g Telecí maso přední
  • 450 g Listové těsto
  • 100 g Mandle
  • 250 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Jalovec
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1369 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 86 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 651.6 mg
  • Draslík 1212.2 mg
  • Vláknina 9912.5 mg
  • Vitamín A 9912.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a pak plátem těsta tak, aby okraje těsta visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).

  • 2

    Srnčí a telecí maso omyjeme, jemně, s pokrájenou slaninou, ho pomeleme na masovém strojku. Maso dáme do mísy a přidáme k němu vejce, koření(tymián, rozmarýn, drcený jalovec, nastrouhanou citronovou kůru - z chemicky neošetřeného citronu), smetanu, koňak a posekané oloupané mandle. Dochutíme solí, pepřem a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Kachní játra omyjeme a nakrájíme na dlouhé nudličky.

  • 4

    Vyloženou formu do poloviny naplníme půlkou paštiky, poklademe kachními játry a kousky lanýžů a na ně dáme zbývající paštiku. Vše zakryjeme listovým těstem, potřeme rozšlehaným vejcem a doprostřed vypíchneme otvor (kvůli páře).

  • 5

    Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.

  • 6

    Upečenou paštiku necháme vychladit. Nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu