Zaječí galantina s uzeným bůčkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Anglická slanina
  • 350 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Masový vývar
  • 3 dl Víno červené
  • 6 dl Masový vývar
  • 1 kg Zaječí maso
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 876 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1809 mg
  • Bílkoviny 79 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 308.3 mg
  • Draslík 1728.6 mg
  • Vláknina 3920 mg
  • Vitamín A 3920 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.

  • 2

    Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.

  • 3

    Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.

  • 4

    Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.

  • 5

    Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.

  • 6

    Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

  • 7

    Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.

Komentáře k receptu