Zaječí galantina s uzeným bůčkem
Suroviny
- 125 g Vepřový bok uzený
- 100 g Anglická slanina
- 350 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 2 špetka Sůl
- 1 dl Masový vývar
- 3 dl Víno červené
- 6 dl Masový vývar
- 1 kg Zaječí maso
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1809 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 308.3 mg
- Draslík 1728.6 mg
- Vláknina 3920 mg
- Vitamín A 3920 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, pokrájíme a pomeleme. Dáme do mísy a ochutíme solí, pepřem a přimícháme drobně pokrájenou cibuli s česnekem.
-
2
Vykuchaného zajíce dobře omyjeme a vykostíme. Plát masa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pažitkou a poklademe na něj plátky uzeného bůčku. Na uzený bůček položíme mleté maso a plát zaječího masa zabalíme pevně do rolády a svážeme provázkem.
-
3
Zaječí roládu vložíme do pekáče, položíme na ni další plátky anglické slaniny, přilijeme masový vývar, zakryjeme a pečeme při 170°C asi 2 hodiny. Během pečení maso poléváme výpekem.
-
4
Upečenou roládu necháme vychladnout, anglickou slaninu z vrchu odebereme a odstraníme provázek.
-
5
Pak galantinu dáme do formy, přelijeme výpekem z masa a dáme do chladničky přes noc odležet.
-
6
Druhý den připravíme omáčku. Očistíme červenou cibuli, nakrájíme ji na tenká kolečka, V pánvi na rozpuštěném másle cibuli zpěníme, přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí. Ještě přilijeme masový vývar a omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
-
7
Galantinu pokrájíme a servírujeme ji s omáčkou a brusinkami.