Zmrzlina z bílé čokolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 331 mg
- Draslík 111.1 mg
- Vláknina 116.7 mg
- Vitamín A 116.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu.
-
2
Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za stálého míchání zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit na vařečku. Poté přidáme bílou čokoládu nasekanou na kousky. Promícháme tak, aby se čokoláda rozpustila a necháme vychladnout.
-
3
Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.