Zmrzlina z bílé čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Čokoláda bílá
  • 140 g Cukr krupice
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko odtučněné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 331 mg
  • Draslík 111.1 mg
  • Vláknina 116.7 mg
  • Vitamín A 116.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu.

  • 2

    Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za stálého míchání zvolna vaříme tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezačne se lepit na vařečku. Poté přidáme bílou čokoládu nasekanou na kousky. Promícháme tak, aby se čokoláda rozpustila a necháme vychladnout.

  • 3

    Vložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Komentáře k receptu