Anglická cibulová paštika s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 41 g
- Sodík 850 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 383.8 mg
- Vláknina 13130 mg
- Vitamín A 13130 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
-
2
Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.
-
3
Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.
-
4
Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.
-
5
Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.
-
7