Podvodnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 31 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 28.7 mg
- Draslík 52.2 mg
- Vláknina 2640 mg
- Vitamín A 2640 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do prosáté mouky rozdrobíme tuk, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme vzejít kvásek.
-
2
Vypracujem těsto, ze kterého uděláme kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout.
-
3
Druhý den těsto vysušíme a vyválíme.
-
4
Z těsta tvarujeme cukroví, které dáme upéct a poté je obalíme v cukru.