Podvodnice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 40 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 dkg Tuk
  • 2 dkg Droždí
  • 10 dkg Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 28.7 mg
  • Draslík 52.2 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky rozdrobíme tuk, doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Vypracujem těsto, ze kterého uděláme kouli. Ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme přes noc kynout.

  • 3

    Druhý den těsto vysušíme a vyválíme.

  • 4

    Z těsta tvarujeme cukroví, které dáme upéct a poté je obalíme v cukru.

Komentáře k receptu