Polníček s hořčičným přelivem a krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 33 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 415.9 mg
- Vláknina 9187.5 mg
- Vitamín A 9187.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse připravíme zálivku smícháním hořčice, zakysané smetany a majonézy. Zálivku osolíme a přidáme trochu citronové šťávy, med a důkladně promícháme. Přisypeme nasekaný kopr a uvařené krevety, ještě jednou promícháme.
-
2
V míse připravíme z olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře zálivku, přidáme omyté a osušené listy polníčku, vše opatrně promícháme. Salát rozdělíme na talíře, přes ně přelijeme hořčičný přeliv, ozdobíme čtvrtkami omytých ředkviček.
-
3
Podáváme s čerstvou bagetou.