Nakládaná vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Tymián sušený
  • 2 g Hřebíček
  • 2 g Koriandr mletý
  • 1000 ml Ocet kvasný lihový
  • 500 ml Voda pitná
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 188.6 mg
  • Vláknina 887 mg
  • Vitamín A 887 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.

  • 2

    Ocet svaříme s kořením, vzniklou zálivkou přelijeme vejce přendaná do misky.

  • 3

    Zcela ponořená vejce v zálivce dáme na 10 dní do lednice.

Komentáře k receptu