Krevetové avokádo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Hořčice
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Avokádo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 87.6 mg
  • Draslík 609.5 mg
  • Vláknina 15165 mg
  • Vitamín A 15165 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku. Vejce rozdrtíme vidličkou a smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přímícháme pokrájené krevety. Hotovou směsí naplníme půlky avokáda. Petrželkou dozdobíme.

  • 2

    Podáváme vychlazené s opečeným toastem. Avokáda můžeme naplnit směsí krevet, česnekové majonézy, drceným vejcem a dužinou z jednoho avokáda. Ozdobíme celou oloupanou krevetou, snítkem kopru a kouskem citronu.

Komentáře k receptu