Krevetové avokádo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 39 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 609.5 mg
- Vláknina 15165 mg
- Vitamín A 15165 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo rozpůlíme a vyjmeme pecku. Vejce rozdrtíme vidličkou a smícháme s hořčicí, citrónovou šťávou, olejem, solí a pepřem. Přímícháme pokrájené krevety. Hotovou směsí naplníme půlky avokáda. Petrželkou dozdobíme.
-
2
Podáváme vychlazené s opečeným toastem. Avokáda můžeme naplnit směsí krevet, česnekové majonézy, drceným vejcem a dužinou z jednoho avokáda. Ozdobíme celou oloupanou krevetou, snítkem kopru a kouskem citronu.