Křehké koláčky s rybí náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 200 g Šunka dušená
  • 150 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 792 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 204 mg
  • Draslík 171.1 mg
  • Vláknina 2052.8 mg
  • Vitamín A 2052.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.

  • 2

    Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

  • 3

    Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  • 4

    Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.

  • 5

    Podáváme je teplé i studené.

Komentáře k receptu