Křehké koláčky s rybí náplní
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 400 g Filé z aljašské tresky
- 200 g Šunka dušená
- 150 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Bazalka
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 52 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 204 mg
- Draslík 171.1 mg
- Vláknina 2052.8 mg
- Vitamín A 2052.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.
-
2
Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
3
Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.
-
4
Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.
-
5
Podáváme je teplé i studené.