Sirupový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 10 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 59 mg
- Draslík 13.6 mg
- Vláknina 1654.1 mg
- Vitamín A 1654.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku s máslem zpracujeme v míse na drobenku. Vmícháme cukr a žloutek promíchaný se 3 lžícemi studené vody. Vypracujeme těsto.
-
2
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu vložíme na 30 minut do chladničky.
-
3
Zlatý sirup mírně zahřejeme v kastrůlku spolu s citronovou kůrou a šťávou. Ochutíme špetkou zázvoru.
-
4
Dno korpusu posypeme strouhankou a potom vlijeme připravený karamel. Necháme 5 minut stát. Ze zbylého těsta můžeme na koláč vytvarovat mřížku.
-
5
Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů Celsia a pečeme 25-30 minut.