Kuřecí galantina s chřestem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chřest zelený
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Vepřová plec
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 500 g Vývar drůbeží
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vepřová kůže
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 2135 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 260.1 mg
  • Draslík 1007 mg
  • Vláknina 400.3 mg
  • Vitamín A 400.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuřecí maso pokrájené na malé kostičky vložíme do mísy, přidáme k němu jemně pomleté vepřové maso, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vše dobře promícháme. Očištěný zelený chřest povaříme v mírně osolené a oslazené vodě jen 1 minutu, pak ho z vody vyndáme a necháme odkapat.

  • 2

    Na utěrku si rozložíme tenké dlouhé plátky slaniny, které se budou na krajích překrývat. Na slaninu rozložíme masovou směs, navrch položíme stonky zeleného chřestu a celou vrstvu posypeme strouhaným sýrem.

  • 3

    Pomocí utěrky opatrně směs se slaninou zavineme do rolády a masový váleček převážeme nití. Pekáč vyložíme čistou vepřovou kůží, na něj položíme roládu a zalijeme drůbežím vývarem. Pekáč zakryjeme a maso zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

  • 4

    Uvařenou roládu necháme ve vývaru vychladnout, pak ji vyjmeme a necháme odkapat. Potom ji zatížíme závažím. Zakryjeme a dáme na 2 dny do chladničky.

  • 5

    Po dvou dnech z galantiny sejmeme závaží, opatrně odstraníme niť a nakrájíme porce, které servírujeme s čerstvou zeleninou podle chuti.

Komentáře k receptu