Paštika z tykve a ricotty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Tykev
  • 50 g Strouhanka
  • 300 g Sýr Ricotta
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 227.7 mg
  • Draslík 786.2 mg
  • Vláknina 7207.3 mg
  • Vitamín A 7207.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.

  • 2

    Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.

  • 4

    Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.

  • 5

    Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.

  • 6

    Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.

  • 7

    Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.

  • 8

    Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.

Komentáře k receptu