Paštika z tykve a ricotty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 227.7 mg
- Draslík 786.2 mg
- Vláknina 7207.3 mg
- Vitamín A 7207.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev omyjeme a zbavíme tvrdých konců, pokrájíme na cca 1cm silná kolečka.
-
2
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, které spaříme horkou vodou a necháme okapat.
-
3
Pokrájenou tykev dáme na 20 minut povařit do vroucí osolené vody.
-
4
Uvařenou tykev necháme okapat a poté jí rozmixujeme na hladké pyré, které necháme vychladit.
-
5
Vychlazené pyré smícháme se smetanou, strouhankou, riccotou, vejci, nasekanou pažitkou, muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
6
Formu na paštiku vyložíme listy hlávkového salátu a poté naplníme tykvovým pyré.
-
7
Naplněnou formu vložíme do vodní lázně, zakryjeme alobalem potřeným máslem a dáme péct při 180°C cca na 45 minut.
-
8
Hotovou paštiku necháme v chladu odležet do druhého dne.