Čokoládový dort s kávou
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Čokoláda hořká
- 150 ml Olej kukuřičný
- 150 ml Mléko plnotučné
- 20 ml Voda pitná
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Káva instantní
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 4 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Sirup Golden
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 515 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 36 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 106.3 mg
- Vláknina 4111.7 mg
- Vitamín A 4111.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 117.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, kypřicí prášek, kakao, cukr, vejce, sirup, olej a mléko. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho do 3 kulatých vymazaných forem.
-
2
Pečeme 40 minut v předehřáté troubě, 5 minut je necháme stát, poté je vyklopíme.
-
3
Smícháme kávu s vroucí vodou, smetanu, cukr moučku a směs ušleháme. Polovinou náplně spojíme všechny vrstvy, druhou polovinou namažeme stěny a vršek dortu. Čokoládu nastrouháme na hoblinky a nadrobíme je na boky a vršek dortu.
-
4
Dort můžeme podávat okamžitě.