Vepřová terina s anglickou slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1173 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 94 g
- Sodík 2004 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 492.6 mg
- Draslík 1234.5 mg
- Vláknina 215 mg
- Vitamín A 215 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.
-
2
Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.
-
3
Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.
-
4
Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.
-
5
Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.