Vepřová terina s anglickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 210 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 200 g Vepřové srdce
  • 350 g Játra vepřová
  • 400 g Slanina vepřová
  • 300 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1173 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 2004 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 492.6 mg
  • Draslík 1234.5 mg
  • Vláknina 215 mg
  • Vitamín A 215 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové srdce a játra omyjeme, odkrájíme cévy a maso nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, sůl a bílý pepř.

  • 2

    Vepřovou plec omyjeme, pokrájíme na kusy, jemně pomeleme a dáme do mísy k vnitřnostem. Očištěnou omytou cibuli šalotku, petrželovou nať drobně nakrájíme, přidáme k masu a dobře vše promícháme.

  • 3

    Mísu na terinu vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny tak, aby přečnívaly přes okraj minimálně 5-7 cm (podle velikosti šířky nádoby). Pak nádobu naplníme masovou směsí, překryjeme přečnívajícími konci slaniny, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme péct do předehřáté trouby na 240°C.

  • 4

    Pečeme při při této teplotě asi 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 170°C a pečeme přibližně 2 hodiny.

  • 5

    Upečenou vepřovou terinu necháme vychladnout a pak ji dáme do chladničky odležet.

Komentáře k receptu