Rýžová kaše s mandlemi a višněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Rýže loupaná
  • 40 g Cukr krupice
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Sherry brandy
  • 1 ks Kompot višňový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 36.5 mg
  • Draslík 95.1 mg
  • Vláknina 3073.3 mg
  • Vitamín A 3073.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nejprve propereme ve vodě a necháme okapat. Mléko s máslem a podélně rozříznutým vanilkovým luskem přivedeme k varu. Přisypeme rýži a vaříme při nízké teplotě, dokud rýže nezměkne, cca 40minut. Odstavíme, opatrně přimícháme mandle a cukr a necháme vychladnout. Mezitím ze smetany ušleháme šlehačku, vmícháme zlehka do rýže a odložíme na chladné místo.

  • 2

    Višně necháme okapat, šťávu povaříme při nízké teplotě tak, aby zhoustla, poté přidáme sherry.

  • 3

    Na vychlazenou rýžovou kaši rozložíme višně, polijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu