Čokoládovo - rýžový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 185 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 5 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 7.3 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 210C.
-
2
Ve vroucí vodě blanšírujeme rýži asi 3minuty. Poté ji necháme okapat a vložíme do zapékací mísy.
-
3
V kastrolu přivedem k varu mléko, 60g cukru, špetku soli a podélně rozříznutý vanilkový lusk. Mléko nalijeme na rýži a dáme na 25minut do trouby. Hotovou rýži z formy vyjmeme, vanilkový lusk odstraníme a necháme vychladnout.
-
4
Teplotu snížíme na 150C.
-
5
Zbytek cukru necháme při nízké teplotě zkaramelizovat se 6 lžícemi vody. Karamel nalijeme do dortové formy a pokryjeme jim dno i stěny.
-
6
Čokodádu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s rýží. Směs nalijeme do formy, tu postavíme do zapékací mísy s vodou a vložíme do trouby na 15minut.
-
7
Hotový koláč necháme vychladnout a poté dáme ještě na 3-5hodin do lednice.
-
8
Vyjmeme z formy a podáváme.