Mečoun s pomerančovou štávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 22 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 39 mg
- Draslík 609 mg
- Vláknina 6238.3 mg
- Vitamín A 6238.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymačkáme citrony přes sítko do misky. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kostičky, vhodíme je do mísy a přelijeme je citronovou šťávou, dáme je na hodinu do ledničky a během této doby pokrájené rybí maso několikrát zamícháme.
-
2
Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a dáme do cedníku okapat. Polovinu rozmixujeme a druhou polovinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Pokrájíme olivy na kroužky.
-
3
Scedíme pokrájené rybí maso z marinády, vhodíme je do mísy, přidáme kostičky rajčat, rozmixovaná rajčata, pokrájenou cibuli, pomerančovou šťávu, pokrájené olivy, olej, oregano, bobkový list a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a dáme směs v zakryté míse na 2 hodiny do dolní části ledničky.
-
4
Před podáváním vyjmeme mísu z ledničky, vyhodíme bobkový list a rozdělíme obsah mísy do hlubokých talířů nebo misek. Každou porci ozdobíme kousky pomeranče.