Mečoun s pomerančovou štávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 400 g Filé z mečouna
  • 200 g Rajčata
  • 80 g Olivy nakládané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Oregano čerstvé
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 890 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 609 mg
  • Vláknina 6238.3 mg
  • Vitamín A 6238.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymačkáme citrony přes sítko do misky. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kostičky, vhodíme je do mísy a přelijeme je citronovou šťávou, dáme je na hodinu do ledničky a během této doby pokrájené rybí maso několikrát zamícháme.

  • 2

    Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a dáme do cedníku okapat. Polovinu rozmixujeme a druhou polovinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Pokrájíme olivy na kroužky.

  • 3

    Scedíme pokrájené rybí maso z marinády, vhodíme je do mísy, přidáme kostičky rajčat, rozmixovaná rajčata, pokrájenou cibuli, pomerančovou šťávu, pokrájené olivy, olej, oregano, bobkový list a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a dáme směs v zakryté míse na 2 hodiny do dolní části ledničky.

  • 4

    Před podáváním vyjmeme mísu z ledničky, vyhodíme bobkový list a rozdělíme obsah mísy do hlubokých talířů nebo misek. Každou porci ozdobíme kousky pomeranče.

Komentáře k receptu