Pikantní sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 63 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 291.6 mg
- Vláknina 3992.5 mg
- Vitamín A 3992.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou.
-
2
V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej.
-
3
Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké.
-
4
Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat.