Pikantní sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 50 g Hrozinky
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 100 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Sardinka obecná
  • 400 ml Víno bílé
  • 150 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 291.6 mg
  • Vláknina 3992.5 mg
  • Vitamín A 3992.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou.

  • 2

    V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej.

  • 3

    Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké.

  • 4

    Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat.

Komentáře k receptu