Játrová paštika s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 32 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 213.1 mg
- Vláknina 2521.3 mg
- Vitamín A 2521.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.
-
2
Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.
-
3
Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.