Čokoládová jelítka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Mandle
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25.3 mg
  • Draslík 134.8 mg
  • Vláknina 3876.5 mg
  • Vitamín A 3876.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Utřeme žloutek, vejce a čokoládu, přidáme koření a strouhané mandle.

  • 2

    Když je těsto příliš řídké, zahustíme je mletými piškoty.

  • 3

    Do těsta zapracujeme džem a můžeme ještě přidat 20g sekaných mandlí.

  • 4

    Na plechu s pečícím papírem tvoříme malá jelítka, konce ozdobíme kousky mandle, jako špejle u jelit.

  • 5

    Potřeme bílkem a pečeme v mírné troubě.

Komentáře k receptu