Datlový suchárek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 120 g Datle
  • 100 g Ořechy lískové
  • 80 g Citronová kůra
  • 80 g Mandle
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 260 mg
  • Vláknina 7196 mg
  • Vitamín A 7196 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájené datle a kandovanou citrónovou kůru smícháme s mletými ořechy, mletými mandlemi ve slupce, cukrem a sněhem z bílků.

  • 2

    Směs vlijeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný.

  • 3

    Pečeme zvolna asi 1 hodinu, vychladlý můžeme polít polevou nebo pocukrovat.

  • 4

    Krájíme na řezy nebo kostky.

Komentáře k receptu