Okoni v marinámě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Cukr krupice
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 1200 g Okoun říční
  • 2 g Oregano čerstvé
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 4369 mg
  • Vitamín A 4369 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby, promyjeme je, osušíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejte dostatečné množství arašídového oleje, stejnoměrně na něm osmažte ryby dozlatova, vyjmeme je děrovanou kuchyňskou lopatkou a dáme okapat na savý kuchyňský papír.

  • 2

    V jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli, přidáme stroužky česneku, lístky šalvěje, cukr a špetku soli. Promícháme vše, zalijeme vinným octem a uvedeme ho do varu. Stáhneme plamen, 10 minut vše povaříme, plamen zhasneme a necháme obsah pánve vychladnout. Do hlubší servírovací mísy narovnáme ryby, zalijeme je marinádou, přisypeme oregano a bobkové listy, mísu zakryjeme a před podáváním necháme stát na chladném místě 48 hodin.

Komentáře k receptu