Maminčin tažený štrúdl

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 dl Olej stolní
  • 1 kg Jablka
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 35.7 mg
  • Draslík 181.4 mg
  • Vláknina 8580.2 mg
  • Vitamín A 8580.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou.

  • 2

    Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem.

  • 3

    Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem.

  • 4

    Pečeme v prudké troubě.

  • 5

    Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme.

Komentáře k receptu