Mramorový chlebíček s mandlemi
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr krupice
- 25 g Maizena - kukuřičný škrob
- 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Mandle mleté
- 3 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 22 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 126.8 mg
- Vláknina 3533.5 mg
- Vitamín A 3533.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a třeme dál.
-
2
Potom zapracujeme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Do poloviny těsta vmícháme kakao smíchané se lžící mléka a mletými mandlemi.
-
4
Do formy vymazané zbylým máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdřív světlé těsto, na něj nalijeme kakaové těsto a vidličkou promícháme, aby vzniklo mramorování.
-
5
Chlebíček pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě.