Mramorový chlebíček s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 25 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mandle mleté
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 126.8 mg
  • Vláknina 3533.5 mg
  • Vitamín A 3533.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo (100 g) utřeme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme žloutky a třeme dál.

  • 2

    Potom zapracujeme mouku smíchanou s maizenou a kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Do poloviny těsta vmícháme kakao smíchané se lžící mléka a mletými mandlemi.

  • 4

    Do formy vymazané zbylým máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdřív světlé těsto, na něj nalijeme kakaové těsto a vidličkou promícháme, aby vzniklo mramorování.

  • 5

    Chlebíček pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu