Jablečný koláč s mandlemi a whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 5 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 100.9 mg
- Draslík 85.2 mg
- Vláknina 2533.3 mg
- Vitamín A 2533.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200C.
-
2
Mandle roztlučeme v hmoždíři, jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Na korpus naneseme mandle a kousky jablek, posypeme 1/2 hnědého cukru.
-
3
V míse utřeme žloutky s cukrem a zbytkem hnědého cukru do pěny, přimícháme zahřátou smetanu a přilijeme whisky. Vše důkladně promícháme. Nalijeme na korpus a pečeme 30-35minut.
-
4
Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.